Jump to content

Created videos aren't animated


noyjitat
 Share

Recommended Posts

The video and effects I have in my project play just as I want them to when I select real time playback and press play but once I save the video and open the video in a media player the playback is frame 1 paused. Can't figure out what's causing this since I just made a couple videos without any problems.

Link to comment
Share on other sites

The first important question is what format is your output? A movie might not play back in simple .swf output, for example (no ActionScript playback control), but would play back fine in .mp4 output.

 

What format are the included videos/media files in the project? There might be some problem re-encoding it which does not show in the playback, only on export (and again, .swf problems - a great format for handling its own vector content and simple raster images, but not a good choice for general movie manipulation).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I can confirm this problem, but not for all projects. Everything exports fine to HTML5 (looks great!) but video export to any format gives me a static first image all the way through. I’ve been through lots of the presets to no avail.

 

The project is made up of a tiled PNG world map background (indexed single colour - black only, transparent background, overall opacity reduced in Express Animate) which scrolls horizontally for the duration of the project, and a couple of square PNG icons. I also have a couple of sub-compositions containing a semi-transparent panel and some text, that fade in, hang around for a bit, then fade out again.

 

The first project I created was a simple “Hello World” where the words “Hello” and “World” slide in, and an underline spreads out beneath the text. That exports fine to both video and HTML5. Perhaps my images were too high resolution for the exporter to handle.

 

PNG or JPG slide output does work quite well, although you do then have to post-process with ffmpeg or similar, but that introduces its own problems…

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...