Jump to content

Audio Issues


allone
 Share

Recommended Posts

Hi,

There is no audio when a user dials to the VOIP number of the PBX. The user in the extension can hear the other user on the phone, but the user on the phone is unable to hear back from the user using the extension. But when the user using the extension dials outside to land line, the audio is two way and is clear.

I have tried assigning public address with NAT for the VOIP server, disabling Windows firewall, unblocking all ports and also tried options stated in http://www.nch.com.au/pbx/kb/99.html. Please suggest.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 month later...

Ok, I finally solved my issue after hours on the phone with support for firewall and VOIP provider. Here is my setup and the solution. VOIP Provider - ViaTalk, Firewall - SonicWall 205, Axon PBX Server and Grandstream GXP1405 IP Phone. The following settings were changed. 1. Use non-Asterisk based server from VOIP provider. 2. Have SonicWall VOIP options turned off and the following ports forwarded to the PBX - 5060, 5070, 8000-8020. 3. Ensure the PBX is registering the external IP address when starting. Because the SonicWall is a 'reflexive' NAT, STUN will not work. In addition, SonicWall does not support UPNP. So if you have a dynamic external IP Address, you will need to manually put that address into the Static IP option in Axon and update everytime the DHCP server gives you a new address. I suppose you could use a dynamic DNS address if axon supports that. Now I have audio both ways on incoming calls.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...