Jump to content

bigdaddy

Members
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bigdaddy

  • Rank
    Novice
  1. Exporting MP4 Files doesn't work

    I too, had this error and tried everything in all the different threads. I'm a software developer and I figured "no problem, I can figure this out." I put the exe manually into the C:\Users\username\AppData\Roaming\NCH Software\Components\x264enc7 folder and also into C:\Program Files (x86)\NCH Software\Components\x264enc7\x264enc7.exe and no luck. I tried changing the permissions on the exe file in the security tab, I tried changing the permissions on the folder, I tried changing the ownership of the file in the advanced section. I tried every variation of the above. Nothing. I tried running the program as administrator. I tried uninstalling and resinstalling. I tried uninstalling then reinstalling as administrator. I tried the paid version. I tried the free version. I'm using the latest version (5.11) I tried clearing the cache. Nothing. Same error every time where it opens up the web browser and tries to download the exe. I'm on Windows 7 64 bit. I did, however, find a way to get past the dreaded error that I didn't see anywhere else on the forums. After you put the exe file in the right spot in the Components folder, you have to right click and "Run as Administrator" on that x264enc7.exe. Then it will pop up a box saying that it's installed. I also had to do the same process of installing then running the aacenc3.exe as well. Once I did that I could actually get it to export. However, after multiple attempts it kept crashing and wouldn't get past ~25% done so it didn't really help. Sometimes it was videopad crashing, sometimes it was saying specifically that x264enc7.exe had crashed. How did I ultimately get it working? I didn't, at least not on my desktop. I saved the whole project as a portable project and put it on my windows 7 laptop and installed VP over there. Pulled up my project and it exported perfectly. Best as I can tell, it has nothing to do with the project itself, it has to be something is somehow broken with the component downloading of the VP installation itself. I could see on my laptop it downloading the x264 component, and it had no problems unlike my desktop. Hopefully this info helps someone else out.
×