Jump to content

Video stops but audio keeps going


pgmr99
 Share

Recommended Posts

What version of Videopad is being used?  Try this one.  For licensed users upgrades are free for up to six months from purchase date.  After that, VP will continue to fully function but a fee will be required in order to register the newest.  Retain your old install file and registration info.

If it still freezes, take a minute to share the project and someone here will analyze it.  The process is easy, quick and can be done privately.  Just follow these steps...

  •     Back up --- With your project on the timeline, click on MENU at the top-left.  Click FILE|BACK UP PROJECT FILES TO FOLDER.  Choose a folder and SELECT FOLDER.
  •     Upload ---  Use a free server - Google Drive, MS OneDrive, etc.* - to upload the saved, numbered FOLDER.    Do NOT upload the individual VPJ or export file. 
  •     Get link --- Get a public link.  If using Google Drive click GET SHAREABLE LINK. If necessary change "restricted" to "anyone with the link can view" 
  •     Share ---     Click COPY LINK | DONE.  Paste that link here, or click the folder at the top-right of this forum to message it privately to me.  It won't be shared.

          *    Before uploading, right-click the folder, click PROPERTIES.  Look at the File Size to confirm that it's not too big for the free space on the server.

Link to comment
Share on other sites

Right click on the attached video and Save File As.  Give it the exact same name as the original, then substitute it for the one in your project.  Do this using Windows Explorer (the file manager).  Open the folder with the original file, right-click it and rename with a .bak extension.  Then copy the new file into that folder.

Or load the project as is into Videopad.  In the timeline, right-click on the file and REPLACE CLIP FILE.  Windows Explorer appears.  Double-click the new .0005.mp4.

Now load and export the project.

Link to comment
Share on other sites

Why the original did not work is a puzzlement as your other mp4 file did.  No doubt both were created in the same manner.

FYI, your file also succeeded after simply changing its extension to AVI. Simple.  If that's done and the project is loaded it will ask to resolve the missing 0005.mp4.  Just point it to the newly named 0005.AVI.

The issue is being looked into.  If the developers offer insight it will be passed along here.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...