Jump to content

Unexpected Results Using Trim Silences


Recommended Posts

Hi. I’m a novice WavePad user.

As a learning exercise I was attempting to create the sound of bubbling water in a pot on my iPhone by stringing several copies of a single bubble from the sound library together, selecting all, and then trimming the silences through the entire assembled sequence.

As far as I can tell, no change occurred regardless of changes I made to the silence threshold. Perhaps I should have used the Join function?

I then tried to trim silences from a single instance of a water splash sound from the library. While I could see that some silence had been trimmed toward the end of the sound, clearly silence remained at the beginning and end of the sound. Several attempts using different silence threshold settings achieved the same result.

Any advice regarding what I’m doing incorrectly would be appreciated.

Thanks!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...