Jump to content

Lame.exe Error Crashes VideoPad


EelKat
 Share

Recommended Posts

For the past week I have no longer been able to make (export/save as .avi) videos...usually the processing takes under an hour... but now it takes 5 hours or more per video, then at the last minute, it sends a pop up saying "lame.exe error, program has to close" and VideoPad crashes. It says it has processed the file to 100% but when I try to play it, all I get is a message saying "can not process file" (from YouTube when trying to upload to YouTube) or "file corrupted" (from my PC when trying to play on ANY movie player software.)

 

I filed a bug report last week and they gave me a link to update, which I did, but still am getting this error and program crashing. (Have filed a 2nd bug report today), but was wondering if any one else has gotten this error and knows what it means and how to fix it?

 

Computer is Windows 10, if that makes a difference.

 

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Please try this.

 

I tried this fix on the 19th and for a few days that seemed to fix the problem, but today (22nd) it did it again, only not on every video. It seems to do it only on videos of 40 minutes or more. All my 5 minute to 30 minute videos export normally still, since the fix, but the 40 minute and hour+ ones still get the lame.exe error.

 

 

We have reproduced this problem and are working on it. It caused by the mp3 (native) codec component.

 

If you still getting this problem please choose another format (e.g. mp4) to export.

 

Okay. I will try that.

 

Thank you.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...