Jump to content

Troubleshooting for status: no active microphone doesnt work


Recommended Posts

  • 1 month later...

I'm having the same problem. Can get the preview to work, but doesn't work with other programs. It stops other programs from using the microphone at all.

Are you by any chance using an Nvidia audio card? There seems to be a bug with them as I was told after a long conversation with the support.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Same thing here now too. I brought up sound, set my levels for my mic. I get no active mic and any voice I click on stays the same. I start getting a small bit of feedback/echo so I know the preview is dealing with the mic I have on in SOME way, and when I unclick preview, it goes away. The strange thing is, this all worked BEFORE I HAD to go to sound to set my mic levels. The mic was very low and the sounds worked. It seems like I fixed an OS problem and introduced this problem with Voxal.

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...
  • 2 years later...

I've found a temporary solution that worked for me.

 

Right click on your default mic, properties, advanced, then just change the default format (Mine was 44100HZ) from what it is to something else. It seems to work after changing it then changing it back. I have to do this every time I open the program though.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...