Jump to content
noodleweed

Text going longer than duration

Recommended Posts

Hi, I am trying to make a video for a week, but recently, for some reason, when I updated to 7.32, when I play my video the text goes on longer than the duration it should be, and it disrupts my video. Any solution for this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assuming that the final text clip is on a higher track than the main video (an overlay), have you dragged its right border to the left to match up with the end of the lower-track clip?

Let's take a look at the project, so folks can analyze what might be the cause of the issue...

Here's how...  http://nch.invisionzone.com/topic/23659-tips-for-getting-help-on-this-forum/

If it contains sensitive material you can link it in a personal message (PM) to me, via the envelope above.  Be sure to FILE|SAVE PORTABLE PROJECT AS, not simply SAVE PROJECT, and don't forget to share it.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since my current project is over 25 minutes long, and way too complex with it, I've filmed a project with an OBS recording in showing the issue happening, as well as putting a text box in that project. This issue seems to persist across all my projects: https://drive.google.com/open?id=1fazecQ-QaVIBe77j6np60Rm8RNfDtxib. The same thing is happening with video overlays, except that the last frame is going on for ever instead of the text.

If you need me to send the project, I can do that as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Took a look in v7.32 and was unable to duplicate your issue.  Every overlay, whether text or video, followed the timeline during play and export.

Spotted two incorrect overlays, at about 5:56 and 17:03, where the desired video was overridden by a higher track.

Back up the project.  Then go to Control Panel|Programs and Features and right-click the Videopad item.  Uninstall, including data files.  Then install the current release version.

Report results here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As the issue can't be duplicated here in v7.32, either with your project or a new one, suggest you revert to an older version.  Try this.

It's best if a project is reloaded, and exported, by the version that created it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...