Jump to content
lomax

connection of mp4 files - unreadable

Recommended Posts

Hi there,

I made 4 videos using Video Pad Editor of different stuff from video cameras, phones and fotographs. It was converted to a 1440p youtube file - mp4. They work fine.

Now I took those 4 mp4-videos and placed them in a new empty project. I cut some small parts out and wrote it again to a new mp4-video. My problem is, that the new mp4-file is not readable with any video player (I use VLC media player) and can even not be read by Video Pad Editor itself anymore. I tried it several times with different settings - no success. The writing seems to be normal and I do not get any fail message.

What went wrong?

Cheers from Germany

Joe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peculiar.  If possible, post a link to your edited, new project so someone can check it out.  If it contains sensitive material you can send me a personal message.

Instructions for uploading are detailed in the "Tips For Getting Help..." post near the top of this forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Borate,

thank you for your reply. No sensitive material, but I can't send a link. It was uploaded at youtube, but it could not be handled by youtube.

You can see the 4 video parts on "MotoGermania TV", that I tried to put together to one video (Altai Enduro-Tours).

I will be off for vacation the next 3 weeks so I do not know, if I have a chance to care about this problem then.

Happy Holidays

 

Joe

Share this post


Link to post
Share on other sites

A specific URL to your videos would be helpful.  But what's really needed is a link to the portable project that you save from the timeline - per "Tips for getting help..." instructions.

Have a great vacation!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Borate,

here are the links of the 4 parts on youtube @ "Moto Germania TV". It is a video about my Russia Motorcycle trip in 2018.

Part1:  https://youtu.be/r5POsvc3-Os

Part2:  https://youtu.be/pdYQeJQPfpc

Part3:  https://youtu.be/tkT_uJ5vs28

Part4:  https://youtu.be/kaXtCjTleWE

I tried again a several times and used VPE and Movie Maker - it just does not work.

It almost writes a new file, but it can't be read by VLC or Win Media Player.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BTW - I can not find this in the german version:

 

Quote

per "Tips for getting help..." instructions

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joe,
You second video has different frame rate 24.98 fps. All the others parts are standard 25.00 fps PAL. Probably that caused a problem in exporting of your video file. 
At Videopad you may need to specify Export Video File at Custom format Youtube 2560 x 1440 25.00FPS MP4 and it should work properly. 
Here is your result export file 1+2+3+4: (unlisted video): https://youtu.be/DyQC-_8ssuY
You may also download from this link and upload at your channel using https://www.apowersoft.com/online-video-downloader (in web browser other than Chrome). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks to both of you. Accidently I might have c hanged the frame rate at video 2. On the other side somebody told me, that a different frame rate is not a problem with VP. Anyway - thanks again ☺️

 

Cheers

Joe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...