Jump to content
JeanneFick

Why can't I load m4a files anymore?

Recommended Posts

Hello JeanFick, I have tested the program using a sample m4a file and have no issues opening it with Scribe. Is this issue you are reporting happening to all the m4a files you load or just with some. Are you getting all the m4a files from the same source? Have you tried using different m4a files from a different source?  Maybe the encoder used to create the files is not fully compatible with the program or the encoders you have installed on the computer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, Chris. I have been getting these M4a files from the same person for years. I've started using a new PC, hence the purchase.... again.  Every time I get a new PC (which I do almost yearly), I buy a new Express because I can't just keep using the one I already purchased, which is ridiculous!  Since this new version, I can't load m4a files. Please don't talk to me about encoders and all sorts of other crap.  Please just make it work.  The error says that the format is not supported by Express Scribe. I purchased this, and it's not cheap. I expect it to work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have used the free version for years now and had no problem using M4A files.  The last time I used it was mid November with no issues.  Today I am trying to upload a M4A files and I get a pop up window saying M4A file format - Pro Version Required and prompts me to purchase.  

I tried restarting the program several times and I still get the pop up saying Pro version required. 

 

I am hoping someone can reply to this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm trying to load an M4A file today and all I get is one second of it.  I don't know what to do because the person who sent it to me gets the full file of over an hour in her Express Scribe.  I've tried converting to mp3, reloading the m4a several times and still the 1 second.  It downloads fully in my audio player but that doesn't have a footpedal.  I'm at a loss.  Help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have been having the same problem with m4a files as well. I own the pro version. This problem occurred suddenly and they load with only one or two seconds. Consistently. Regardless of source. I work with audio files from a variety of clients and a variety of sharing methods. It is definitely the file TYPE, not the file source. These are becoming more common so I need the issue to be resolved ASAP. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very simple solution that works for me, just change the extension from .m4a to .mp3. That usually solves the problem for me. But on the real, this is something that I've noticed in the last one month or so.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/25/2020 at 7:22 PM, Jessica C said:

I have been having the same problem with m4a files as well. I own the pro version. This problem occurred suddenly and they load with only one or two seconds. Consistently. Regardless of source. I work with audio files from a variety of clients and a variety of sharing methods. It is definitely the file TYPE, not the file source. These are becoming more common so I need the issue to be resolved ASAP. 

Yep. I have seen that too. In the last month or so. I normally just change the .m4a extension to .mp3 and it loads just fine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...