Jump to content
Exhile

Green Tint when exporting videos

Recommended Posts

I notice that my videos have a green tint when exported from VideoPad and when placed in VideoPad and exported multiple times, the green tint becomes much more noticeable. The top is how the footage looks normally and the bottom is how it looks after multiple exports. Is there any way I can fix this? I export it as an mp4 at a constant 30 fps at YouTube 720p.

y2LM7GO.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

There is a change in tint but don't know why. I can't reproduce a tint change by doing multiple iterations of the export result... (i.e. previous result fed back into the process)

7c9413e03bc49ec70bae009b3a199a68.jpg

 

On the right is the 10th iteration export compared to the first export. How many are you doing?

Nat

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The infamous problem with video editing right there.

Loss of quality, perhaps?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To avoid quality loss while multiple export passes, try use APNG or Image Sequence as intermediate media.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please note that both encoding and decoding are lossy.

You can also try changing codec quality settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×