Jump to content
VideoSmideo

Problem: DAE see clips frozen to start timeline and/or not muting/unmuting ??

Recommended Posts

Videopad Version: 5.2

Windows 10 Config: 
 i7-8700 6 core
32gb Ram
1080GTX 8gb video card

 

Hi fellow Videopad'rs!

Is anyone else using version 5.2 and had problems where there is no motion in the sequence preview (or in the exported video file) at the beginning of the video track while the timeline progresses and audio track plays? It's as if the video track is frozen but the original MP4 clips work fine before it is imported to edit. 

I'm also seeing the audio not mute or unmute when using the audio track controls.

I have already asked NCH for the latest updates for my current version 5.2, which is 5.3 to get bug fixes, but was denied because I purchased longer than 6 months ago. So while I can't update to fix I'd still like to know if its a known issue with 5.2!? Maybe NCH will need me to pay 2x to get a working version which I'm not ruling out. 

Thanks !

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If the project isn't large, perhaps we can take a look.  With it on the time line, click FILE|SAVE AS PORTABLE PROJECT.  Upload ALL the files that result to DropBox, Google Drive, MS OneDrive or the like.  Make the link public and post it here.  If there are more than a half-dozen files it may be best to zip them first, then upload the zip file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cannot say what ails it, but there is something amiss in the original file.  Here is a reconstruction that you can download.  It will vanish in a few days.

Right-click in the window and SAVE VIDEO AS.   I spotted no problem with MUTE;  worked as it should.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Much thanks. That was very cool of you to do that. 

Unfortunately I am getting a lot of wonky stuff like that coming right off my iphone and my Sony Cam. That one was from an Android. 

Do you know what if any bugs or performance improvements were done from 5.2 to 5.3?  

Further to that, from 5 to version 6, are there core changes to improve performance or is it entirely feature upgrades? The release notes say when there was a release but no change log.

Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Don't know specifically what changed between 5.2 - 5.3, but since that time there have been core improvements, along with feature tweaks.  It's a continual process...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×