Jump to content
Dive Operations

Capture Card Not Found

Recommended Posts

Hi,

There is no list of compatible devices, but most of USB devices will work.

Check your ez capture card/ ez grabber capture card drivers, make sure you have the correct drivers based on your current OS. When done, download and install the latest version of Debut from the website → http://www.nchsoftware.com/capture/index.html

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Telephony - Thx for the response. Forums are a wonderful thing.

In Debut Prefs (Mac OS), nothing is shown under Capture Device in the video pane (greyed out), so you're probably right. The only option is screen capture. The NCH website specifically lists the Elgato device as compatible, so I was a little confused and thought I was doing something wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problem. Installed Elgato usb digitizer (on my mac) which is on their list of approved devices. The Elgato software driver installs and records using their software but Debut doesn't recognize the device.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried another digitizer, the SIIG video capture device. Again Debut doesn't recognize it. I'm told that their tech support people are working on this. I wonder is there anyone who has a digitizer board connected to a mac is that is recognized by the Debut software? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, so my final experiment is that I tried both usb digitizers with Debut on a Windows machine. Neither works. So based on my research only builtin or external usb web cams work with Debut as well as the screen capture functions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made some progress with Elgato device. Turns out that how the audio is set can cause the unable to connect error. So now I'm able to record video but without sound. I followed the advice posted elsewhere to enable the Stereo Mix System Mixer in windows and chose that as the audio input in Debut and checked speakers. Still no sound but also I get a feedback loop when i turn on the speakers. ugh

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/17/2017 at 11:06 PM, jlam said:

I'm having the same problem. Installed Elgato usb digitizer (on my mac) which is on their list of approved devices. The Elgato software driver installs and records using their software but Debut doesn't recognize the device.

 

 

On 12/17/2017 at 11:06 PM, jlam said:

I'm having the same problem. Installed Elgato usb digitizer (on my mac) which is on their list of approved devices. The Elgato software driver installs and records using their software but Debut doesn't recognize the device.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...