Jump to content
Sign in to follow this  
brayz.e

Video but no audio

Recommended Posts

when i convert .flv files to .mp4 the video converts successfully but there is no audio.

 

i have successfully converted .flv files to .mp4 in the past, with both video and audio working. i believe the problem has something to do with the "AAC Decoder" because i remember an error message coming up about it previosly, and ever since then the audio has not been working. i even tried converting .flv files that i previously converted successfully and found that they did not have audio (even though i had converted them with audio before).

 

i downloaded a new "AAC Decoder 2" but still no audio comes out. and whenever i click "Convert" the following message pops up..

 

"Component "AAC Decoder 2" has been installed."

 

i already tried going into options, and then ticking the option on the conversion tab to "Use ffmpeg first" and it did not work.

 

please help

Share this post


Link to post
Share on other sites
when i convert .flv files to .mp4 the video converts successfully but there is no audio.

 

i have successfully converted .flv files to .mp4 in the past, with both video and audio working. i believe the problem has something to do with the "AAC Decoder" because i remember an error message coming up about it previosly, and ever since then the audio has not been working. i even tried converting .flv files that i previously converted successfully and found that they did not have audio (even though i had converted them with audio before).

 

i downloaded a new "AAC Decoder 2" but still no audio comes out. and whenever i click "Convert" the following message pops up..

 

"Component "AAC Decoder 2" has been installed."

 

i already tried going into options, and then ticking the option on the conversion tab to "Use ffmpeg first" and it did not work.

 

please help

Hello my friend seems this is possibly one of the most unhelpfull forums on the net. Lots of people seem to have the same or similar problems and lots view the posts,but getting a response seems unlikley. It may be no one has the answer. I suspect if you pay for technical help you may get the same answer "Use ffmpeg first". This seems to be the standard answer , but does not actually help or solve the issue. The next answer would probably tell us its our computer system is at fault!!!!!!!!!! so there you have it is our fault. Good luck lets hope someone out there can actually solve this for us/you. Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello my friend seems this is possibly one of the most unhelpfull forums on the net. Lots of people seem to have the same or similar problems and lots view the posts,but getting a response seems unlikley. It may be no one has the answer. I suspect if you pay for technical help you may get the same answer "Use ffmpeg first". This seems to be the standard answer , but does not actually help or solve the issue. The next answer would probably tell us its our computer system is at fault!!!!!!!!!! so there you have it is our fault. Good luck lets hope someone out there can actually solve this for us/you. Martin

 

I have at last been partially successful here by reducing the birate in the encoder settings from the default 128 down to 64. This works fine all through the converted DVD. However my Walkman wants a size of 320x 240 for the video this works fine with Real player downloads and downloaded TV but the dvds are comming out using full height of the screen but only a third of the width in the center. !!! bemused

Share this post


Link to post
Share on other sites

Had the same problem converting mkv to mp4 files, just using the default preset for PS3, getting no sound. Well did not solve it so I decided to move completely to Handbrake. This has now full 64 bit support and just fly. A movie on my Mac converted in 30 mins, not in days like with Prism.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also have the problem that when converting any video to any video the audio was lost. However, if I convert the video to mp3 and then convert video to video, provided that the audio mp3 is in the same folder, with the same file name (except, obviously, the mp3 suffix) the the video audio worked.

 

Go figure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried many things and here is what I got to work. across the top of the converter ui is an options tab between "remove all" and "play". go there and click on the conversions tab. select "use ffmpeg decoder". I got audio after doing this.

 

vf

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same problem in that I lose the Audio after conversion. Has the issue ever been resolved. Just like brayz.e I was able to convert files in the past with no problem but not any longer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I encountered this audio problem converting MOV to mp4 files and solved it by changing the audio preferred channel numbers from "same as input" to "2 (stereo)".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...