Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'videopad'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News, Announcements, and Reviews
    • News, Announcements, and Reviews
  • Audio Tools
    • WavePad
    • Switch Sound Converter
    • MixPad
    • Record Pad
    • Express Rip
    • Zulu
    • Tone Generator
    • SoundTap
    • BroadWave
    • Golden Records
    • Crescendo Music Notation
    • TwelveKeys
    • PitchPerfect
    • TempoPerfect
    • Stamp
    • Slice
    • PlayPad
    • AudioTime
    • TimeChimes
    • Voxal
    • PlayPerfect
    • DeskFX
    • Misc Audio
  • Video Tools
    • Express Burn
    • Prism
    • VideoPad
    • Debut
    • BroadCam
    • EyeLine
    • Golden Videos
    • PhotoPad
    • Photostage
    • Pixillion
    • Photilla
    • FlashLynx
    • ScreenStream
    • Disketch
    • DrawPad
    • MeshMagic
    • ExpressAnimate
    • RedWood
    • Spin 3D
  • Software Utilities
    • Classic FTP and Fling
    • FastFox
    • Verbose
    • Doxillion
    • FileFort
    • MEO
    • KeyBlaze
    • TexTally
    • Lightning PDF
    • Vemail
    • MailBase
    • HourGuard
    • Office Intercom
    • Express Zip
    • Verity Parental Control
    • Warp Registry Cleaner
    • Orion
    • Desktop Now
    • DreamPlan
  • Telephony tools
    • VRS
    • IVM
    • Express Talk
    • Axon
    • IMS
    • TRX
    • Uplink Skype to SIP Adapter
    • Express Dial
    • Quorum
  • Dictation & Transcription
    • Express Scribe
    • Express Dictate
    • Delegate
    • DialDictate
    • Web Dictate
    • Pocket Dictate
    • Pedable
  • Business Software
  • MAC Software
  • Audio Formats
  • Software Suggestions
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Italiano
  • 日本語
  • 한글
  • NCH Technical Support
  • Other Languages

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 123 results

  1. Hi I tried to open a project of mine that I was working on for a few weeks yesterday, when it came up with this message: It is saved on an external hard drive so I used another PC to try and open the project, but the same message came up. I tried to open previous projects and they opened up perfectly fine. I didn't notice anything strange when I saved my project last. Is there any way I can fix this problem and retrieve back the project I was working on? Thanks
  2. I've had VideoPad for half a year and I've only been using its default effects when editing my videos and now I want to expand my capabilities by using external plugins. This is my first time using a plugin so I may not know what I'm doing but I did the following: I downloaded a VirtualDub plugin (I got it from Infognition) I extracted it to a folder I load it from the pull-down list of effects in the Video Effects dialog. So I tried to test some of the plugins on a sample video and when I did, nothing changed. I tried adjusting some parameters to see if anything happens but still nothing. Is it because my version of VideoPad doesn't support plugins? Is it because the plugins I downloaded doesn't actually work? Or is it because I had no idea how these things work. If anyone can help me, I'd really appreciate it. 😄 videopad plugin.jpg P.S. Subscribe to Pewdiepie, the sub gap is closing again.
  3. I have a problem with audio. I want make fade out of an audio, so i select the audio, and i put a cursor on time I want to fade out from (the cursor is still inside of the audio) Then I rightclick and select fade out, I select 'between the current position and the end', and BOOM it shows error window that the cursor is outside of selected clip! What the frick? Please help...
  4. When I add a video effect it doesn't save and I don't know why. I add an effect to a clip then save it and then when I open VideoPad Video Editor again it's gone. Is anyone else having the same problem?
  5. I have made 104 video files video in the videopad its about 3 hours long. The preview in videopad is playing properly but on exporting the video in any extension (.avi,.mp4) with 720p or 480p or as a portable video the video is not playing properly. The size of the exported file comes up to 8 gb. It takes atleast 12 hours to export. The exported video plays properly for about 30 mins and then its gets all shaky. The sound is perfect but just the video is all shaky. What am I doing wrong? I don’t get it. Previously I had made videopad videos of around 60 files of about 2 hours and they exported fine. And are only 1gb. Please help. I have tried everything but maybe I am new to this so I don’t get it.
  6. I've been using the FREE version of Videopad Video Editor for years, having certified I use it for personal use rather than commercial use. Recently, when I render videos and try to play them back in VLC Player, Windows Media Player, or Movies & TV, they won't play properly. I try to skip ahead in the video to watch later parts and either there is an extreme audio desync to the point of ruining the video-viewing experience or the video glitches and stops playing entirely, with a time code displaying an astronomical, incorrect number, such as 752:56:20 or whatever. I've tried uninstalling and reinstalling the program and rerendering videos to no avail. Why is this? Is this because I'm using the free version?
  7. Hello I am new to these forums so if this has already been answered please direct me to the post but if not well here is my problem. Sometimes when I record some footage and put it into VideoPad Professional the sound gets out of sync with the video, I would be fine with this if the video it self was out of sync but when I just play the raw footage it is in perfect sync. So to combat this problem I have been having to rerecord the footage. Which can take a lot more time than it should when you have one hour of footage to rerecord. So far I have concluded that it must be something wrong with VideoPad. If there is a way to fix this in the settings or something please inform me and if you are having the same problem feel free to post as well. The sooner the better, I am already behind in editing. Thanks and have a great day.
  8. St Bosse

    Harry

    1) I am busy deciding on a video editor for home use. NCH advertises a "free download" for home use. I did download this option about a year ago only to find out that it means only, "free download" and not "free use", because after lots of work on my first production, it refused to save or something, can't remember what it was, before I purchase a license! So as you can see, I am totally confused by the "free download" definition. So what is the true facts here? Is it really totally free? 2) What does "lifetime" licence mean? On another NCH product I purchased, it came down to lifetime licence but only one year support and update. (only found this out after a year). Is this correct? Please help.
  9. Hi, I have a short video of dimensions 1280 X 720 pixels. My requirement is to use it for FB ads by making it 1080 X 1080 pixels. The plan is to do it in 2 steps. 1. Scale the video to 84% (0.84) in both the directions so that the depth/width becomes 1075pixels(which can be taken as 1080 for practical purpose). 2. Crop the video by in 1:1 ratio so that it becomes 1075 X 1075 pixels, which serves the requirement. I executed step 1 but after that there is some blank space in display area as the dimensions of display area remains the same, even after scaling. This results in my video not occupying the designated area fully. How to solve it by eliminating the blank space? Please help. Regards, Ashiq
  10. I have an problem with the newer Versions of Videopad. Since version 6.26 Videopad use just about 30-40 prozent of my CPU by the export. The consequence is that the export of the video takes 3 times longer than in version 6.26, because in version 6.26 Videopad use almost the whole CPU (ca. 95%) By all versions over 6.26 (6.28, 6.29, 6.30, 6.31, 6.32 und 7.00) is the export thus slow. My export settings are: Youtube 1080P, lossles Export, H264: 8000kbps, Audio: 320kbps, Constant 30fps and my CPU is the AMD Ryzen 5 2400G. Operating System: Windows 10 PRO. All the files are on an SSD. EDIT: I MEAN CERTAINLY I USE NOT THE LOSSLES EXPORT
  11. So, Videopad crashed unexpectedly while I had it in the background, so I restored what I was working on, and all the audio I had recorded was corrupt (it showed a rectangle instead of the audio squiggles it normally showed when you look at an audio file in Videopad), thus inaudible. I tried restoring previous versions of my project from my recycling bin, but the audio was still corrupt. Even my backup file was corrupt. Is there a fix to this? I'm reaching out because I had half an hours worth of content edited. Any help is apreciated!
  12. Confused19

    confused

    Hi everyone. I am very new to video editing and purchased videopad editing software because it seemed the most easiest and it has been until I've come across this dilemma. I have an urgent deadline to meet and having a hard time working around what is going on so any responses if possible would be greatly appreciated. Basically I replaced lots of original images/ clips that were linked to the audio file in the timeline of the video I am editing. I did this because I realized during recording I had unnecessarily left a computer pen active and this left a red dot in almost every PowerPoint slide and so whilst a small thing I just wanted to have the slides look more professional by taking out the red dot. All seemed really straight forward and I unlinked each clip.image from the audio file, deleted it and then replaced it with slides that did not have a red dot. This is where is gets confusing: I noticed that if I left the videopad editing unattended for a few minutes and/or tried to export the video the audio would not sync correctly at all and in order to sync in the correct order I would have to replaced the new images/clips with the old images/clips by going to the audio area in the timeline and right click it and click where it says restore linked video. I would then get the audio to sync correctly but I would be stuck with the old clips/images with the red dot. I have spent countless hours on this and really need to complete this deadline and so if anyone has any ideas if I am doing something wrong and if there is a way I can work around this that would be brilliant. For anyone who may respond, thank you in advance. I'll read around online and see if I can find some answers in the meantime.
  13. I opened one of my projects and all of a sudden the audio I previously recorded was really really quite and drowned out by the background music. It was perfectly fine yesterday. I could hear everything All I did was open my project and now I can't hear myself. I don't want to amplify everything because A: That will take way to long, B: It will ruin the sound quality. I understand that there isn't much to go off from here, but that is literally all I know. If anyone has any ideas then please tell me soon.
  14. I swear I've been using this software for the longest time since almost 4 years ago and ever since I downloaded the latest version being VideoPad 7.11, exporting videos has been a complete and utter frustration because of this unnecessary and buggy feature. I'm making a video with a video & picture overlay and no matter what resolution & framerate combo, the video constantly zooms in with one of the text elements being expanded despite always staying cropped and adding black bars. I've tried Auto match content but fixes to 16:9, auto match content to a given resolution, 1920 x 1080, etc. with both letterbox and crop and zoom options chosen and every f**king time, it's the same result, either being that cropped mess I was talking about, or vertically cropped as if you were watching it on a phone. I just want to export videos the same way I used to: regular widescreen, 1920 x 1080 at 60 frames w/ no glitched zooms and black borders. Honest question: was ANYONE asking for this feature? Because VP was perfectly fine for me minus the slow loads and outdated features until this annoying ass "necessity" was added. This just complicates exporting the video and because of it, I can't get this video to export normally like I always have no matter what options I choose. If there's an certain setup of resolution options or other options I'm missing, please enlighten tf out of me (I'm trying to put widescreen photos and pictures, 2 text elements cropped and scaled down, in the same widescreen format by 1920 x 1080 at 60 fps) because otherwise this feature shouldnt be there. I'm not the only one suffering from bug issues with this thing; there's a bug forum talking about this feature too. Why this feature was added is making me pull my hair out.
  15. Greetings VideoPad users, We are opening up this thread for users who want to share their best VideoPad creations. If you have a VideoPad project that you would be willing to share with everyone, you may post it here for all to see. It could even be featured on our social channels and possibly our website. You can post the link to your video or embed it in this thread. If you want to submit a project to us directly, you can use this dropbox link: VideoPad Show and Tell DropBox Thank you! -NCH Software Marketing Department-
  16. I was running a prior version that had worked for me for a few months now. Today when I tried to export the video file, Videopad crashed, which I have seen before. But today, it wanted me to upgrade to the latest (7.05) version. After doing so, my file exported fine. Thank you. HOWEVER, my next video to edit has scrolling text - right to left. It now scrolls left to right. Selecting that setting, and the text scrolls bottom to top. This is completely broken!! So thank you for the upgrade, but....
  17. I loaded a video, and an image. Added both to different channels in the timeline. Shrunk (resize tool) and positioned (same tool) the image. First bug- how do I consistently get the preview window to show the image overlayed above the video. Often the preview only shows one or the other. This is very inconsistent. Feature request - when using the Size and position tool show all channels - I need to see the video to know where to position the image and the best size. Second bug - when I export to a video file, the image is much bigger than in the preview. This is a critical bug. If you know of a work around, please tell me.
  18. Hi, I have an existing video of a narrator. She wants to add her Powerpoint slides into the video, as the videographer didn't record them. I converted her Powerpoint slides into still images. Now, I want to insert them each place where she talks about them. I don't want to interrupt her audio, so I split her audio and video, but I also don't want to get them out of sync. So, I created a video track 2 for the jpgs of her slides. This is working fine, but instead of cutting between the slides and her video, I'd like to crossfade between the two... looks smoother and less "MTV." Problem is, Videopad only seems to have transitions created OUT of a clip or image. Plus, I see the orange above Track 2, but it doesn't split the transition between 1 and 2, even if I select both. So, in playback, when I transition out of the first image, it fades out, but then cuts back in to her video on Track 1. There's no connection between the "out" point of the first slide and the beginning of her video on Track 1. I figure if I can get this to work, I'll just split the video only on Track 1, each time I want to go into or out from an image. However, if I can't transition from 1 to 2 and back again, that would be wasted work. I don't want to fade out and cut in. Is there a trick I don't see? (I have a Mac mini running Mtn. Lion, and Videopad Version 3.83.) Thanks!
  19. So i am currently using VideoPad to make a short film for school and its turning out really good thanks to VideoPad! However there is one re-occurring issue that i just can't seem to fix, and is really frustrating because it shouldn't be happening at all and i cant seem to figure out why it's happening! Basically some of my clips simply are not rendering my effects for the entire portion of a clip. I'll play a clip in my timeline and the effects that i have placed with it (such as Vignette, tint and color adjustments) only show for a quick second and then disappear for the rest of the clip. This is a big problem because it causes the whole portion of the video to bounce back and forth from having the effects show, to having them not show, which looks really bad. I could really use some help on how to fix this, as it is really frustrating to deal with. Nate
  20. Help!!!!!!!!!!! I was using video pad editor for about two weeks it was fine. I use it to edit videos for my youtube channel. Well for whatever reason after some windows updates installed it crashed few times. I added the update. By the way I have the paid version. Anyway I cannot use it right now. It keeps failing to export even to a file! It says it encountered an abnormal exception. It happens around the 28% mark that it fails. I don't know what to do! I ran a boot time check and apparently everything is ok. I doubt it's a malware issue. Could it be from the updates? And how would I know which one to uninstall? If this software keeps crashing I'm asking for my money back. Why pay for stuff I cannot use?
  21. OK, so this goes under the Beats-me-what-I-did-but-I-did-something-that-worked category. The problem: I'm switching computers, so I installed Videopad on the new box registered it, and transferred about 350 gigs of video files (processed and originals) from the old box to the new one. when I went to test out the new machine with VP, I found that projects where the original (imported) files were avi, wmv, etc worked fine, however, the projects where the imported files were Quicktime files previewed with no audio (the little warning came up that the audio was processing, but the audio track window just showed a straight line). All I got was a buzzing in the speakers. Details: -- Videopad version (old box) - 6.10 - (site of the original work) -- Videopad version (new box) - 6.32 -- OS -- (old box) Windoze 8 -- OS -- (new box) Windoze 10 -- Problematic file types -- Quicktime .mov -- Audio format -- PCM What I did: I went thru the usual routine - clear the cache, reboot, re-install, pray, curse, scratch my head, Google every combination of terms I could come up with, all with no joy. The files previewed fine in VP on the old box, but not on the new. I used MediaInfo to compare the old/new and found no differences. The .mov files would play fine on the new box using Windoze Media Player and VLC Media Player. After a day or so, I finally thought "What would happen if I started a new project using one of these .mov files?" When I did that, POOF!!, it worked no problem - video AND audio!! Then came the amazing thing -- POOF! again!! My other vpj projects magically worked!! Video AND audio in the preview!! So, I have no idea if the starting a new project thing did anything, but I thought I'd post this just in case anybody else is out there scratching their head.
  22. Hello. I have been using VideoPad for quite some time now. The free version. I'm making YouTube videos with it (non-monetized. I'm way too small) and it's served me very well. I've been considering to buy it recently as well. But last weekend I ran into a sudden unexpected problem; every video clip I upload on VideoPad has its audio track slightly altered. It's as if the software had cut the last one second of the audio, but the video itself is fine. And since my videos usually consist of multiple clips the video and audio syncing gets screwed over. I think it's better I just show it to you so here's a short unedited video demonstrating the issue. Pay attention and listen to the last seconds of the clips shown: https://www.youtube.com/watch?v=B4D6M_z811E&feature=youtu.be So, the original recorded video clips are fine. Their audio tracks are altered once they've been uploaded on VideoPad. I have tried everything from reinstalling the software many times and even downloaded the newest version from NCH's website. I have no idea what's causing this and this is the first time this has happened, or at least first time I have noticed. Any ideas what's going on and how to fix this? Thank you in advance.
  23. ok so the whenever i load a sound file or a clip with sound into videopad, it plays nothing. i looked at the waveform and it was flat. i played the files in windows viewing applications and it played perfectly, so uh... help
  24. Hi all, been away from editing videos for a while so would appreciate some feedback from you guys Have made a 2 second cut in between frames which I need to close, or join together, OR alternatively mute or add some fade in perhaps ?! Looked in vain but cannot find any way to accomplish this. Probably looking too hard ?
  25. (SORRY FOR MY BAD ENGLISH) Guys, im very experienced with video editing but I have a problem; like most of you experienced editors i dont edit in 1080p but i convert the original video I want to edit into a much smaller file so that i can edit without making the program lag (after i'm finished with the editing i click on "change file..." and then i put the original 1080p video and Videopad automatically keeps all the cuts and the effects). Problem is that today I used a "change clip speed..." effect on two consecutive clips and then at the end when i was finish with the editing i clicked on "change file" but this time it bugged out everything...I noticed that this appens only when you use "change clip speed" ...pls do you know how to fix? its just me or its a program problem? thank you all.
×
×
  • Create New...