Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'VideoPad'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News, Announcements, and Reviews
    • News, Announcements, and Reviews
  • Audio Tools
    • WavePad
    • Switch Sound Converter
    • MixPad
    • Record Pad
    • Express Rip
    • Zulu
    • Tone Generator
    • SoundTap
    • BroadWave
    • Golden Records
    • Crescendo Music Notation
    • TwelveKeys
    • PitchPerfect
    • TempoPerfect
    • Stamp
    • Slice
    • PlayPad
    • AudioTime
    • TimeChimes
    • Voxal
    • PlayPerfect
    • DeskFX
    • Misc Audio
  • Video Tools
    • Express Burn
    • Prism
    • VideoPad
    • Debut
    • BroadCam
    • EyeLine
    • Golden Videos
    • PhotoPad
    • Photostage
    • Pixillion
    • Photilla
    • FlashLynx
    • ScreenStream
    • Disketch
    • DrawPad
    • MeshMagic
    • ExpressAnimate
    • RedWood
    • Spin 3D
  • Software Utilities
    • Classic FTP and Fling
    • FastFox
    • Verbose
    • Doxillion
    • FileFort
    • MEO
    • KeyBlaze
    • TexTally
    • Lightning PDF
    • Vemail
    • MailBase
    • HourGuard
    • Office Intercom
    • Express Zip
    • Verity Parental Control
    • Warp Registry Cleaner
    • Orion
    • Desktop Now
    • DreamPlan
  • Telephony tools
    • VRS
    • IVM
    • Express Talk
    • Axon
    • IMS
    • TRX
    • Uplink Skype to SIP Adapter
    • Express Dial
    • Quorum
  • Dictation & Transcription
    • Express Scribe
    • Express Dictate
    • Delegate
    • DialDictate
    • Web Dictate
    • Pocket Dictate
    • Pedable
  • Business Software
  • MAC Software
  • Audio Formats
  • Software Suggestions
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Italiano
  • 日本語
  • 한글
  • NCH Technical Support
  • Other Languages

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 172 results

  1. Issue is only with one MPEG-4 Export that it will not play on Quicktime or any other player. VLC player will not even play. Quicktime attempts to convert and errors that it can not play the file. I have had not problems prior or after with other mp4 Exports. I have made many videos without issue with same settings and gear. Media in Project: 3 videos (2 MPEG-4 and 1 QT Movie) on 3 separate tracks, 1 Wave (16 bit 44.1k) , 1 Simple Text - Can I mix MPEG4 and QT movie in same Export? 3 video tracks are cut to show desired shot throughout video. Does cutting up the 3 video effect Export perhaps? The video works fine in Video Pad prior to Export. No Warnings at all. The file size is 541.7 MB. I made a quick recreation/Export (same Export settings) with same 3 videos and Wave without Crops (splits) and MP4 played. I then recreated new video and same thing. It will not play in any player. I notice that "More Info" on my Mac will not display Dimensions, Codecs or any info of the problem MP4. Export settings: Preset: Custom File Format: Mp4 Resolution: 1920X1080 - 1080 HD Variable Frame rate (Max 45.000fps Subtitle: Overlay I have several screen shots I wish I could attach to help. Is there a way? If any more info needed please ask. Thank you, Lou Verrone
  2. Hi there, Just downloaded VideoPad on Mac OS 10.9.5, and it opens but is completely unresponsive, while my multicolored beachball spins around! Any ideas?? Thanks kindly, B
  3. I have a 16:9 project with some 4:3 video clips and an image track below it as a background. In the sequence preview, i can see the image track but when exporting the project to video, the 4:3 clip doesn't allow the image track to show at either left/right sides; it's black. I don't want to crop the 4:3 clip as I have several other clips in the project. Isn't there a way to get this done without cropping the 4:3 to its size? It's very annoying that the sequence preview is not a true preview of the export. Thanks.
  4. Hi I tried to open a project of mine that I was working on for a few weeks yesterday, when it came up with this message: It is saved on an external hard drive so I used another PC to try and open the project, but the same message came up. I tried to open previous projects and they opened up perfectly fine. I didn't notice anything strange when I saved my project last. Is there any way I can fix this problem and retrieve back the project I was working on? Thanks
  5. Hi So I've been using the free version of videopad for a while, making my YouTube videos... There's only one problem I'm having though. Whenever I close out of the program and come back in, everything's the same, but the audio is mute in some spots, and in others the audio is in the wrong place. I did a lot of hard work on my video only for all the audio to be all over the place. Why could this be? Thanks in advance if you do have the answer.
  6. Hello everyone. In this period I have a problem with VideoPad: I can see the video but I can't hear the audio. I searched online and saw that it is a common problem. I also found a discussion on this forum (http://nch.invisionzone.com/topic/22431-video-but-no-audio-whatsoever-resolved/), but I did not quite understand what the solution was to this problem. Could you help me? I'm not good at computer science, so could you explain the solution simply? Thanks so much.
  7. Hello Sir! I Have Been Using VideoPad For Lat 6 Month...But Today i faced New Error... i was Upload A audio File In The Video of 7 sec and and milisec(i really dont how much..bcoz of video pad i know that) and video cut the last few sec/millisec from the audio please if possible can anyone help within few days...bcoz i want to upload a video to youtube so plz... i love video pad a lot ...and i didn't install other app also.i love video pad.....the best! my email---chessmaster674@gmail.com
  8. Hello, brand spankin new person here to video editing. I know I probably will not give the correct names (ie; clip, sequence, etc) of the items and will do my best to explain. 1. VideoPad Pro 8.56 - Just started using this 3 days ago (purchased). 2. I video'd 3 total hours of musicians with sound, I made a new video file each time a new musician performed 3. I was able to load each musician's set in VP and created short snippets of each performance (two clips approximately 1 minute each) 4. Saved each file and named it appropriately (ie; Musician 1 snippet A, Musician 1 snippet B, Musician 2 snippet A, and so on) 5. I added transitions effects at the beginning and end of each saved video file I think an entire file loaded into VP and I create start/end points, becomes a "sequence" and that sequence has a "clip" in it ? What I want to do now is add another of the saved files (clips ?) to the end of an existing video file (clip) in VP. Is there a specific video tutorial that will assist me on this. Or, can someone give me specific steps to follow ? I think it's probably easy, but I'm not smart enough yet to understand it. Thank you everyone.
  9. Hi everyone, I'm a new user of the forum, I just started using videopad and I'm very satisfied, but I have a problem, I can't record audio. I use a presonus audiobox usb sound card on windows 10 64 bit and it is easily recognized by the software, but when I try to record the audio it gives me an error and says connect microphone even if it is connected and the audio settings are correct. How can I solve it? Please excuse my English, thanks.
  10. Hi I'm using VideoPad 7.34 I found many post on this forum abount cropping issues, black bands and so on but I have not found a solution. My purpose is very simple: I want to crop a video (applying a crop rectangle static filter) and then export the video with that new size. I don't want to upscale, downscale, zoom, scretch to aspect, adapt to 16:9 or optimazing it for youtube. When I apply a crop filter the "Auto match content" feature always detect the original size and not the new cropped size. It's possible to reach this goal without use another processing tool? Thank you Matteo
  11. Hola Tengo la version 6.26 de VideoPad con todas las funcionalidades ilimitadas y pagadas, saben como se pueden ocultar los rostros en los videos? se puede? debo de actualizar? Gracias
  12. Hello. I have been using VideoPad for quite some time now. The free version. I'm making YouTube videos with it (non-monetized. I'm way too small) and it's served me very well. I've been considering to buy it recently as well. But last weekend I ran into a sudden unexpected problem; every video clip I upload on VideoPad has its audio track slightly altered. It's as if the software had cut the last one second of the audio, but the video itself is fine. And since my videos usually consist of multiple clips the video and audio syncing gets screwed over. I think it's better I just show it to you so here's a short unedited video demonstrating the issue. Pay attention and listen to the last seconds of the clips shown: https://www.youtube.com/watch?v=B4D6M_z811E&feature=youtu.be So, the original recorded video clips are fine. Their audio tracks are altered once they've been uploaded on VideoPad. I have tried everything from reinstalling the software many times and even downloaded the newest version from NCH's website. I have no idea what's causing this and this is the first time this has happened, or at least first time I have noticed. Any ideas what's going on and how to fix this? Thank you in advance.
  13. so i made a gaming video with my friend and when i was editing it everything was fine i could hear our voices and i put some backround music in. THEN when i was posting it on youtube, i noticed that when i went to see the vid on vlc, i could hear the backround music but not the voices. then when the video posted it was the same thing. please help.
  14. Hey, when we were editing yesterday; it had a line when we were editing it then it changed it to green little line on the right side, our videos are ok but we would like to know what is the Green line and how we can get it off of our new videos! Thanks
  15. I have edited a video I made and to finish I was going to put text ontop of a color clip. There is a track that says to drag and drop your video, text, and image clips here. However when I do that I am only able to see my text clip with text minus the background or to see the color clip minus the text. Did I do something wrong or is this a bug?
  16. Hi, I recently updated VideoPad and now I'm running into trouble as far as editing goes. Whenever I place video and audio into the software and piece together the video, when playing the preview/display, it lags after 2 seconds and then freezes entirely. The audio plays and it still continues, but the video portion just stops entirely and the pause button's response is SO slow too. I deleted a bunch of leftover media in the software, cleared the data cache, can have nothing running in the background and it still occurs everytime, it's so infuriating. Before this update, I would just lower the resolution of the preview since that was an option, but that was removed for whatever reason I can't fathom so now I'm stuck. Can someone please help me on figuring out how to get rid of this lag/freeze or optimize the settings to where it can be playable so I can edit safely?
  17. So for quite some time I've been using VideoPad, I love it for its easy to use features to create a video compared to another program which I don't use much. I'm still using an older version of VideoPad which has worked well for me (4.00). On my old laptop, it ran fairly well with only getting slow downs and "building preview" when projects got pretty big. When I my laptop fried this year I decided to get a new PC, something more powerful. When I reinstalled my 4.00 copy of VideoPad, I opened up a project I had been working on for a few months and I noticed that it ran slow. I was getting "building preview" and freezing issues far more often than I did on the laptop and I noticed it was causing the CPU temps to rise quite high. I tried Adobe Premiere and it ran great, better than before without issue so I figured its likely the program itself. Again I'm still using 4.00 but I've never had a problem before. PC specs: Win 10 x64 Ryzen 5 3600 Geforeforce GTX 1660 super 16GB ram X570 a-pro motherboard
  18. I'm working on a project with multiple video tracks and one audio track. I've attempted to export dozens of times. The exporting stops at 97.5%, or currently it is stopping at 99.5%. There have been other times when it seems to export with lightening speed, but there is no completed video just 2 seconds of black screen. I do not know what is stopping the file from completing.
  19. Does VideoPad make use of the GPU in a laptop? How do we configure this?
  20. I have edited my video. It looks fine in the preview on VideoPad, but when I export it, it does not show the overlays. The video freezes, but the sound continues. I have tried to export in a variety of formats and to social media services, and other devices.
  21. Hello, I have started a new video project. I have recorded the videos on an iPhone 11, 4K at 30 frames per second. Video pad is struggling with these media files. They take a long time to load, any changes stalls the computer. They don't load & sometimes crashes. It shouldn't be anything that would stall the software, the video files are 873 MB QuickTime Movie (.MOV) & go for a max 5-6 mins time. I have to begin to use the iphone 11 4K on these video files so would really appreciate some help as it's urgent. I have uploaded the latest version, checked my free space on the computer, checked for malware. I'm using a hp pavilion x360 14. I can hear the computer boot up & struggle whenever I go near any of the video files. Thank you,Paul
  22. I've just downloaded, installed (and paid) for the latest VideoPad as my previous registered version was going all the way back to 3.7 or something and missing a lot of features. Its been difficult to get accustomed to the colour and layout change, but they are gradually becoming manageable. What is not workable though is the sound syncing. It lags! Its nearly impossible to place audio where I want it (by ear) when adding extra sounds as they do not sound correctly in the preview. I can visually line the waveform up with where I want it to sound, but unless I press play preview from that point its completely out of sync when starting the preview from the beginning of the whole sequence or even just seconds prior. The same goes for audio attached to the video on import - it lags and gets worse the longer you watch the preview clip for. However when I export the video and watch back on my PC/Phone whatever, its all good and where it should be. I got so frustrated I even rolled back to my version 3 where this issue does not exist, but then nor do the features I require! Any help resolving this would be appreciated as its just unusable and I really want to stick with this version. On a side note that I have put up with for years, WavePad editor does a very similar thing, whereby the visual representation of the waveform does not comply with where the red line shows it to be playing! I've managed to get by as am normally just trimming silences of the start and finish, but on the rare occasion I do need to watch and listen to the waveform, there is no correlation between the two and its all pot luck. The issues must surely be related? TIA
  23. Why are the Pan and Zoom features unavailable? Same with motion. Help!!
  24. I've experienced this glitch twice now, and the only way to fix it is to reinstall videopad. After making several edits to a video sometimes the file gets frozen on a single frame while buffering. the audio is fine, but the video never goes back to normal. It usually happens right after an edit. I'll include a screenshot that shows my video stuck on a single frame for nearly 20 minutes (entire remainder of the video file) the file in question has no playback errors at all. https://drive.google.com/file/d/0B2vdKjMiYJgdU0VpVnpJOVlZeVU/view?usp=sharing
  25. Hi all, im using 7.04 payed version videopad after trying to export (render) several times with always errors in the video (like missing clips, freezing clips etc) I installed the 8.3 version. but now when I load my project.. most of the clips are black (no picture) pls help! Thanxx
×
×
  • Create New...