scarbo

Audio Tracks do not expand vertically when more than one is added.

5 posts in this topic

On the timeline, if I add only a video (+associated audio) then they both enlarge vertically to fit the whole of the space in the timeline. If I then add another audio track, it is no longer possible to enlarge each audio track more than a fixed number of pixels. The problem this causes is that the waveform pattern is not clear enough to see how to line up points in the video audio with points in the new audio. This is one of the main reasons why I need VideoPad, and at present it is really awkward to work around this.

 

Could you change the software so that when a second audio track is added to an existing video+audio track, they can be expanded as much as needed?

 

Also this has nothing to do with the Expand/Collapse track button. Even fully expanded it is stuck at a small number of pixels height, and cannot be enlarged any more. This makes it impossible to see any fine detail in the audio waveform. Please see the pic below for an illustration.

 

Thanks for your help! ;)

 

nch_pic.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

Unfortunately you can't do this when more than one audio track is present. A single track will enlarge vertically if it is expanded and the upper portion of the screen is dragged up using the dots and the video track is also moved up in the same way.

 

If there is more than one audio track present (as in your image) then you can only expand it.

 

Moving the dots up or collapsing the video track in this scenario has no effect on the size of the expanded tracks which remain as shown in your image.

You can of course zoom in on the tracks but they will only enlarge sideways. Selecting the audio track in question and then using Clip Preview is about a close as you are going to get

 

Nat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Thanks for the suggestion.

 

In fact there is an item for this issue already on our to-do list. We'll get to it as soon as we finish things currently in progress.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you! I would really appreciate if this issue could be fixed. It will really improve my workflow :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello! Is there any ETA on fixing this issue? Any chance it could be sorted in the next version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now