Search the Community

Showing results for tags 'preview'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News, Announcements, and Reviews
    • News, Announcements, and Reviews
  • Audio Tools
    • WavePad
    • Switch Sound Converter
    • MixPad
    • Record Pad
    • Express Rip
    • Zulu
    • Tone Generator
    • SoundTap
    • BroadWave
    • Golden Records
    • Crescendo Music Notation
    • TwelveKeys
    • PitchPerfect
    • TempoPerfect
    • Stamp
    • Slice
    • PlayPad
    • AudioTime
    • TimeChimes
    • Voxal
    • PlayPerfect
  • Video Tools
    • Prism
    • VideoPad
    • Debut
    • BroadCam
    • EyeLine
    • Golden Videos
    • PhotoPad
    • Photostage
    • Pixillion
    • Photilla
    • FlashLynx
    • ScreenStream
    • Disketch
    • DrawPad
    • MeshMagic
    • ExpressAnimate
    • RedWood
  • Software Utilities
    • Express Burn
    • Classic FTP and Fling
    • FastFox
    • Verbose
    • Doxillion
    • FileFort
    • MEO
    • KeyBlaze
    • TexTally
    • Lightning PDF
    • Vemail
    • MailBase
    • HourGuard
    • Office Intercom
    • Express Zip
    • Verity Parental Control
    • Warp Registry Cleaner
    • Orion
    • Desktop Now
    • DreamPlan
  • Telephony tools
    • VRS
    • IVM
    • Express Talk
    • Axon
    • IMS
    • TRX
    • Uplink Skype to SIP Adapter
    • Express Dial
    • Quorum
  • Dictation & Transcription
    • Express Scribe
    • Express Dictate
    • Delegate
    • DialDictate
    • Web Dictate
    • Pocket Dictate
    • Pedable
  • Business Software
    • Express Accounts
    • Inventoria
    • Express Invoice
    • BMS
    • Flexi Server
    • MSRS
    • Card Works
    • MoneyLine
    • Copper
    • Reflect
    • ClickCharts
    • Express Points
    • Express Project
  • MAC Software
    • Mac OS X Software Applications
    • Switch
    • Prism
    • WavePad
    • ExpressBurn
    • RecordPad
    • Golden Records
    • Express Dictate
    • ExpressTalk
    • MixPad Multitrack
    • Tone Generator
    • Express Invoice
    • Express Scribe
    • VideoPad
  • Audio Formats
    • Discussion about the many different audio file formats
    • Post your modem experience
  • Software Suggestions
    • New Software Suggestions
  • Deutsch
    • Dies ist das Diskussionsforum für deutschsprachige Kunden von NCH Software
    • VideoPad Video-Editor
    • Switch Audio-Converter
    • WavePad Audio-Editor
    • Debut Video-Aufnahme-Programm
    • PhotoStage Diashow-Programm
    • Express Rip CD-Ripper
    • Express Zip ZIP-Programm
    • Express Burn Disc-Brennprogramm
    • Prism Video-Converter
    • PhotoPad Foto-Editor
    • SoundTap Streaming Audio-Recorder
    • Disketch Disc-Beschriftungssoftware
    • Pixillion Bildkonverter
    • Express Scribe Transkriptionssoftware
    • Doxillion Dokumentkonverter
    • MixPad Musikstudio-Programm
    • Express Invoice Rechnungsprogramm
    • ClickCharts Flussdiagramm-Software
    • ClassicFTP Clientsoftware
    • Zulu DJ-Software
    • Crescendo Notensatz-Editor
    • RecordPad Audio-Recorder
    • Voxal Stimmenverzerrer
    • ToneGenerator Tongenerator-Software
    • Golden Records Schallplattenkonverter
    • Inventoria Bestandssoftware
    • Express Dictate Diktiersoftware
    • Fling Dateiübertragung
    • Express Talk VoIP-Softphone
    • VRS Mehrkanal-Aufnahmesystem
    • HourGuard Projektzeiterfassung
    • MSRS Gerichts- und Konferenzaufnahme
    • Express Accounts Buchhaltungssoftware
    • TRx Telefonrekorder
  • Español
    • Este foro de discusión es para usuarios de aplicaciones en español de NCH Software
    • Accounts
    • Invoice
    • Inventoria
    • Express Dictate
    • MixPad
    • Wavepad
    • Switch
    • Golden
    • Prism
    • Express Rip
    • Zulu - DJ
    • ZIP
    • Express Scribe
    • Pixillion
    • VRS
    • SoundTap
    • Talk
    • TRx
    • ClassicFTP
    • Fling
    • Record Pad
    • VideoPad
    • ExpressBurn
    • PhotoStage
    • Debut
  • Français
    • Ce forum est réservé aux discussions entre utilisateurs des applications de NCH Software en français
    • VRS – Système d’enregistrement multicanal
    • Switch – Convertisseur de fichiers audio
    • Express Burn
    • TRx
    • MixPad
    • Debut
    • Express Accounts
    • Express Invoice
    • Inventoria
    • Express Scribe
    • VideoPad
    • Prism
    • Doxillion
    • Pixillion
  • Italiano
    • Crescendo
    • Debut
    • ExpressAccounts
    • ExpressBurn
    • ExpressInvoice
    • MixPad
    • PhotoPad
    • PhotoStage
    • Prism
    • Express Scribe
    • Switch
    • VideoPad
    • WavePad
  • 日本語
    • Info
    • VideoPad 動画編集ソフト の使い方に関する質問掲示板
    • WavePad音声編集ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Switch音声ファイル変換ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • PhotoStageスライドショー作成ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Express Zipファイル圧縮ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • PhotoPad写真編集ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Debut動画キャプチャソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Prism動画ファイル変換ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Express Burnディスク書き込みソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Pixillion画像ファイル変換ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • SoundTapストリーミング録音ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Crescendo楽譜作成ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • MixPad多重録音ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Disketchディスクラベル作成ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Express Scribeテープ起こしソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Classic FTPファイル転送ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • ClickChartsフローチャート作成ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Doxillion文書ファイル変換ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Express Dictateディクテーションソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Express Accounts会計ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Express Invoice請求書作成ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Express Rip CDリッピングソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Fling自動同期ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Golden RecordsレコードからCD変換ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • HourGuard作業時間管理ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Inventoria在庫管理ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • RecordPad音声録音ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Tone Generatorテスト信号生成ソフトの使い方に関する質問掲示板
    • Voxalボイスチェンジャーの使い方に関する質問掲示板
    • VRS通話録音システムの使い方に関する質問掲示板
    • Zulu DJソフトの使い方に関する質問掲示板
  • 한글
    • WavePad
    • VideoPad
    • MixPad
    • PhotoPad
    • PhotoStage
    • Switch
    • Prism
    • ExpressBurn
    • Express Scribe
  • NCH Technical Support
    • NCH Techincal Support

Calendars

  • Community Calendar

Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 18 results

  1. No video appears in the sequence preview window when I edit a video. It remains full black. The sounds plays as expected, and I am able to view clips in the 'clip preview', but after dragging them onto the timeline, they do not appear in the 'sequence preview'. Initially I was working with about 50 minutes of 1080p video, so I assumed the size of the file might be causing the issue. I waited for the entire video to be cached, and it still did not work. Curious, I tried a lower res, shorter video (780p, 10minutes) and it also did not appear. Finally, I dragged a simple jpeg image on to the timeline, and that also did not appear in the sequence preview. All the videos and the image appeared find in the clip preview. I have tried a fullscreen preview through ctrl + u , and the issue still persists. I have gone into preview options and tried to set the preview to every resolution from 384x288 through to 768x432 (I could try larger resolution, but I was seeing a pattern and didn't think it would help.) Any help would be very appreciated as the program is basically useless if I'm not able to see what I'm doing.
  2. Hi, I tried to make the preview pane bigger, and changed the settings through the options, but it onlk made the picture smaller, and the frame surrounding it thicker. I want to get back to the default settings. They were around 700+/- over 400+/-, but I don't remember the exact numbers. What are the default settings for the preview format? Thank you
  3. Is there a way to make custom preview presets? I know you can type your own preview resolution but there doesn't seem to be a traditional way to save the custom. I assume there's a way to do it by going into the program files but does anyone here know how? I have VideoPad version 4.10.
  4. Hi Guys Another video, another surprise from VP. This time, I noticed the preview was being particularly awkward, with it freezing with a fixed picture many times, especially after I had cut it. I've cleared the cache to force it to regenerate but it happened many times. I even changed the resolution of the preview to ensure it really was regenerating the cache. I also noticed that when I added video clips to the project, no preview seemed to be generated; that is, you could play the clip, but no green line appeared below the clip to indicated it was (or had) generated the preview. Many of my clips now have partial green lines (I left it for several hours) with several gaps. Here's a (partial) screen shot: https://www.dropbox.com/s/oqht4s0lovy0jxx/VP_PreviewLineWithGaps.png?dl=0 I've never seen this sort of behaviour before with VP (all my clips in all my other 70+ videos all generate the green line as soon as added to the project, with no gaps). I've cleared the cache, restarted VP, but the behaviour persists. Is my cache too small? I've set it to clear out unused cache files once it hits 1Gb. Any ideas?
  5. Hi guys As a result of some things mentioned in support responses over the last few days, I'm wondering if there is any link between preview rendering resolution and the final rendering time taken? If, for example, I preview in full HD, does VP still do exactly the same process for rendering the final HD video (exporting it)? In which case, are the different preview resolutions only there so that VP can generate the previews more quickly (along with any transitions)? Just wondering if this is something I can do to speed up export on 4.58 (whilst the new version which does use all available CPU when exporting and will be therefore quicker) is still being tested.
  6. I'm using 4.33 of VP and have the following 'issue' when previewing my sequence. Having added various transitions to the clips on my video, why (after the initial 100% CPU usage as it presumably creates the preview) does it say "Building preview, please wait" or similar every time that I then watch that video sequence? The CPU is idle (which indicates to me that there is no outstanding work to do) but I hit the space bar and I get that message and the effect (a simple dissolve, a wipe from right) is not shown (I get a frozen image) as that message is displayed. Drives me nuts! Eventually, after several attempts at watching the clip(s) with the transition it sorts itself out (and the final video always seems to be fine) but why this "Building preview" message? Is there anything I can do to assist (I've already reduced the preview resolution to far below what I'd like it to be, to see if it helped - it didn't). Perhaps 4.40 cures this but it's not mentioned on the release notes.
  7. I have been using version 3.85 for about the last year and didn't have any problems with it. I recently updated to version 4.40 and have noticed that the 'effect preview' window is missing from this newer version. The window was used to show what overlayed effects looked like on the main video. This was a function that I used a lot and still need to use for my editing. It may still be there and I might just not be able to find it. So if anyone has any information on this topic it would be much appreciated. Thanks.
  8. Hello, new to this forum but I have read around. I use VideoPad for YouTube videos, previously I edited on an old HP laptop with 3gb ram and an AMD processor running 1.3ghz. On that computer I couldn't ever see a preview after increasing the speed of clips (pretty much the only effect I use). I had to guess at the final outcome and export my videos on faith. I just bought a brand new desktop with 16gb ram, intel hd530 graphics card, and i7 3.4ghz processor. When I opened a project I had started on the laptop on the new desktop it previewed and ran great! Then I changed the length (not speed, I split the clip and deleted the latter half) of one clip and now that one clip will not play in preview. It perpetually claims to be building a preview. I cleared the cache, saved. closed and reopened the project, cleared the cache again, the problem persists. I thought 16 gigs of ram on a 6th gen processor would be plenty. It will currently play the project fine right up until that one clip, will "build preview" for the duration of that clip, about 20 seconds, then continue to play well. Any advice? Am I just being impatient? I'm afraid to do any more editing until I know why this happens. Thanks very much Kai Quick update: I added new clips onto the end with speed changes and they preview fine, that other clip still won't play. PS: search KaiCrafted on YT if you're interested in woodworking, metalworking, or sculpture.
  9. Hello, I'm currently using Video Pad version 4.33. I used to have an older version (don't remember what it was exactly, but I got the latest there was back in April 2015), and I can tell a lot has changed since then. I must say, I greatly love the new means of editing individual clips. However, something is now greatly lacking compared to what I had before. Before, I would alter a track's speed and the preview would update more or less instantaneously (after loading changes). Now, no matter how long I wait or restart the application, the preview just doesn't seem to catch up to it. The preview would start for a few seconds, but then freeze for the rest of the sequence. After noticing this several times, I can tell it happens regardless of how simple the project is or how many videos are being used. All it takes is one clip changing speed, and the preview continuously freezes and interrupts. Now, back before I updated to 4.33, this would never happen. So what caused it to step back in quality, and how can I work around it? Thanks, Nathan
  10. I've put together a somewhat complex project that make use of a dozen videos using various sections from each at altered speeds and with a number of effects and transitions. My PC has a 4th Gen Intel i7 six core processor, 16Gb RAM, AMD R7 200 Series 2Gb graphics card, 120Gb SSD with Windows 10 Pro, ASUS Sabertooth X99 motherboard. Even with this I'm getting some considerable sequence preview buffering when using Videopad even with the lowest resolution setting and I'm just wondering if there's anything I can do to eliminate the buffering or at least reduce it? I don't have any other programs running at the same time but the cpu still seems to just about max out.
  11. Hi, my zoom effects are gone in the saved video file. I have applied a zoom video effect with many keyframes in it. The Sequence preview shows the video as intended. Exporting it as a video file, the effects don't show anymore. I'm using v4.11 on windows 8.1. Tried different file outputs (.avi etc), same problem. Can anyone help me?
  12. I have a problem that can hopefully be fixed soon about exporting and previews. I am using the latest free version of Videopad and every time I export my video after I have finished editing it glitches the final product up badly. Some effects and edits that were in the project that I added in either do not appear, or work incorrectly. The more obvious problem with is that when preview the video or watch the final product through media player or windows 10 preferred video player (idk remember the name) is that the hue of the video will be very, very badly screwed up, showing parts of the video in a blueish hue. This doesn't appear when I'm scrubbing through the video, nor does it in the sequence preview. I really would like any solutions or troubleshooting for this. EDIT: Alright immediately after I posted this I can't export my video anymore. It says "This is a trial demo version of VideoPad Video Editor Professional for evaluation use only. Please buy the program now to use this feature.
  13. Using 4.10 Starting with a long, single clip (e.g. 6 hr), add it to the sequence, and pan thru it on the timeline. When I find a section that I want to include in the final product, I copy/paste the clip so I now have two copies. I drag the clip boundaries to the time that I want included, then repeat for multiple clips (e.g. ~50). Then I play back the video using the main arrow under the Sequence Preview window. So far, so good. The problem occurs at some of the clip boundaries: the audio plays back unimpeded, but the video stalls with a "building preview" message. I can understand it happening once per transition, but it occurs multiple times when I play back thru the same transition. This can occur on several of the transitions, but not all of them. And not in sequence - some of the earlier transitions stall, while the later ones play back properly. Further, sometimes a transition plays properly one time, but then falters when I play through it a second time. No recognizable pattern to how it reacts. I've tried "scrubbing" thru the clips when zoomed in tightly, and scrubbing thru the Sequence. Sometimes it helps, other times it makes no difference. I've "clear cache of all unused clips", but it did not make a difference. There is lots of available space on the drive, and the maximum cache size is set to 100000 MB in Tools > Options > Disk. The cache is currently about 7.5 GB for the current project with one source file. The cache had previously been about 18 GB for another similar sized project, and about 28 GB when two projects were cached. It never grew beyond about 28 GB, even after starting a third project. Is there some technique to ensure smooth preview playback?
  14. I have problems previewing and exporting a video. It only saves 1:03 minutes though it is 22 minutes long. It is the newest premium version of VideoPad. What might I have done wrong? Does anybody have a suggestion?
  15. Hi all, I love using Videopad, but the one problem that's bugging me is that from time to time a video in my sequence will just display blackness in the preview. The audio continues to run when playing the preview. At first I noticed it on the version on my laptop (3.04), but I just downloaded 3.24 on my (much more powerful) desktop and just had the same problem occur. On 3.04, I would notice this happening to an entire segment, but on 3.24 it's happened in the middle of a segment. Anyone have any experience troubleshooting this?
  16. Hello After my last posting about splitscreen I did further testing and trying and made a larger PiP video consisting of 6 4:3 Videos in one 4:3 video. The working by percentage for scaling and moving the videoclips was tedious at first. By pixel would be much easier and thus faster. That the preview didn't show the results precisely just meant more work- and waiting time for me to encode the video several times to confirm all the positions in the real video. Example video: Looks good in the encoded result. Wait till the end to see the preview window in VideoPad while editing. Larger gaps and wrong proportions (the white bar is actually 720 pixels wide; as the exported video; 960x720 [= 4:3 Half-HD]). Is that a general bug? Or meant to be? VP not up for 4:3 editing? Only 16:9? Regards, Llama
  17. I have used the non-commercial version of Videopad for ages and never had any problems with the software. But upon updating to version 3.04, one major problem has had me avoiding the program. When adding any video or image files to my project nothing is wrong, but the instant the clip preview loads the file and begins to show it; it crashes. Audio files do not cause this issue. Any fixes? I have restarted my PC and uninstalled/re-installed the program several times...
  18. I am using Express Invoice (free) version 3.76 The PDF created when emailing an invoice is different to the preview (formatting), but all information is included. If I include the invoice in an email rather than as an attachment, neither the note comment, nor the footer comment are included. Has anyone else experienced this issue, or is there a known fix?